Surfplank van Tesla snel uitverkocht

Electrische autoverkoper Tesla zit de laatste tijd enigszins in het verdomhoekje en Tesla's eigenaar, Elon Musk, durft het zelfs aan om geld terug te vragen van leveranciers om aan het eind van het jaar maar iets van winst te kunnen laten zien aan zijn investeerders.

En om het hoofd nog beter boven water te houden, heeft de inventieve Musk weer iets nieuws uitgevonden. Een Tesla Surfplank. Zaterdag gingen de planken in de verkoop voor 1500 dollar en alhoewel er maar 200 planken gemaakt zijn, was de hele collectie zondagmiddag alweer uitverkocht. inmiddels gaan ze voor het drievoudige over de virtuele toonbank van E-bay.

Volgens de site van Tesla, is het designteam van het automobielbedrijf een samenwerking aangegaan met de surfplankmakers Lost Surfboards en Matt 'Mayhem' Biolos, een gerenomeerd surfplankdesigner. De planken zijn van hetzelfde carbonfiber gemaakt als de binnenkant van de Tesla auto's.

"De kleuren van de surfplank bestaan uit een mix van hoge kwaliteit mat en hoogglans, die je ook herkent van onze auto's. De Model S, X en 3 kunnen alledrie de plank vervoeren, zoals gewenst aan de binnenkant of buitenkant", leggen de makers het unieke van de surfplank nog even uit.

Na het plaatsen van de bestelling zal het tussen de twee tot tien weken duren voordat de plank geleverd zal worden. Deze planken zijn uiteraard niet de enige niet-auto-artikelen die Tesla heeft uitgevonden. Het bedrijf vond naast de electrische auto's ondermeer petjes, shirts en mini-autootjes voor kinderen uit. The Boring Company, ook eigendom van Musk, verkocht laatst zelfontwikkelde vlammenwerpers die uiteraard allemaal binnen een aantal dagen waren uitverkocht.

Update 21:40
FOK!-broeder Aelse bracht een aantal hete nieuwtjes tot mijn attentie ter aanvulling en verbetering van bovenstaand artikel. Komen ze: naast The Boring Company, heeft Musk ook nog het bedrijf SpaceX uitgevonden. Verder is The Boring Company natuurlijk bekend van het op bijzondere wijze boren van tunnels en niet van de verkoop van vlammenwerpers, zoals in het artikel wordt gesuggereerd. Als laatste weet Aelse te melden dat Musk niets, maar dan ook niets met het uitvinden van petjes, shirts en electrische auto's voor kinderen van doen heeft. 

Alhoewel dat laatste mij gezien de reputatie van Musk stug lijkt, voelde uw redacteur zich toch geroepen om een update te publiceren.