Man wordt vrouw om lagere premie af te dwingen

Een 23-jarige man uit Canada, die onder meer een ongeval en een aantal verkeersovertredingen op zijn naam heeft staan, wilde een nieuwe Chevrolet Cruze kopen. Toen de verzekeringsagent hem vertelde dat zijn verzekering hem jaarlijks circa 4.500 Canadese dollar (omgerekend 2.959 euro) zou kosten vroeg de man zich af wat het zou kosten als hij een vrouw geweest zou zijn. 

Het bleek dat de verzekering in dat geval 'slechts' 3.400 Canadese dollar (2.234 euro) per jaar zou kosten.  De man werd boos en voelde zich genaaid. Hij vroeg zijn verzekeringsmaatschappij om zijn geslacht te veranderen in vrouwelijk, zodat hij kon besparen op zijn premie. Dat de verzekeringsmaatschappij weigerde is volgens uw redacteur logisch, maar de man ging op onderzoek uit. 

Hij kwam tot de ontdekking dat hij slechts een verklaring van een arts nodig had waarin stond dat hij voortaan als vrouw door het leven wilde gaan. En zo geschiedde: de man belde zijn arts en kreeg zijn verklaring. Nadat hij met deze verklaring zijn geslacht op zijn geboorteakte en en rijbewijs had laten aanpassen toog hij opnieuw naar de verzekeringsmaatschappij. De man bespaart hierdoor nu maandelijks 91 Canadese dollar (60 euro) per maand uit.