Bijzondere zege Schumacher op Spa na geweldige inhaalactie

Coureur Mick Schumacher heeft zijn eerste zege in het Europees Formule 3-kampioenschap te pakken. De 19-jarige Duitser, zoon van F1-legende Michael Schumacher, was zaterdag op het circuit van Spa-Francorchamps de beste in de derde race van het weekeinde.

Vrijdag ging het voor Schumacher nog fout, nadat hij in de tweede race van poleposition mocht vertrekken. Al in de eerste bocht liep hij na een slechte start schade op, waardoor hij kansloos was. Race één ging wel goed: hij vertrok als zeventiende, maar eindigde op een zeer knappe vijfde plek.

Zaterdag was er een zevende startpositie voor Schumacher op de langzaam opdrogende baan in de Ardennen. Zijn teamgenoten Marcus Armstrogn en Robert Shwartzman vochten om de leiding, terwijl Schumacher al snel de derde plek in handen nam.

Armstrong en Shwartzman werden vervolgens het slachtoffer van een perfect staaltje positionering van Schumacher: in La Source kwam hij beter de bocht uit, waarna hij Armstrong in Eau Rouge te grazen nam, om vervolgens ook Shwartzman op het rechte stuk te verschalken.

De leidende positie van Schumacher kwam vervolgens niet meer in gevaar en dus boekte hij zijn eerste F3-zege, uitgerekend op het circuit waar vader Michael in 1992 in een Benetton voor het eerst een Grand Prix in de Formule 1 won.

Armstrong blijft overigens de kampioenschapsleider na het weekeinde waarin de Indiër Jehan Daruvala en de Brit Daniel Ticktum de races op vrijdag wonnen.

De fantastische move van Schumacher (#4) vanaf grofweg 35:30 minuten (Bron: YouTube)