Vader van 11-jarige ligt op sterven, zoon vraagt politie om hulp

Een tweet van Politie Rotterdam-Centrum heeft de tongen losgemaakt op Twitter. De politie schrijft dat ze op de Witte de Withstraat werden aangesproken door een jongetje van elf jaar met de vraag of ze iets aan het lawaai, veroorzaakt door auto's en motoren, kunnen doen. 

Het jongetje vraagt dat niet zomaar; zijn 38-jarige vader is terminaal ziek en heeft heel erg veel last van de herrie. Onder het bericht wordt zeer verdeeld gereageerd: zo is iemand van mening dat het gezin dan maar moet verhuizen als het niet tegen de herrie kan. Daarop reageren veel mensen verontwaardigd, en ook de politie geeft aan "dat het niet om reguliere geluidsoverlast gaat, maar om motoren zonder 'decibelkillers' en 'veelal gehuurde dure auto's waarmee opzettelijk onnodig geluid wordt veroorzaakt, met het kennelijke doel aandacht te krijgen. Wij geven ze die aandacht ook graag"

Een ander is van mening dat de politie zich bezig moet gaan houden met wetshandhaving in plaats van zinloze twitterberichten te verspreiden. Hij is nieuwsgierig "hoeveel voertuigen de politie inmiddels heeft aangehouden in verband met decibeloverschrijding."  Het droge antwoord van de politie hierop luidt dat hij dat kan vinden tussen de 'zinloze tweets'. 

Gelukkig zijn er ook nog lovende reactie's voor de agenten. Zo reageren enkele mensen die zelf in de palliatieve zorg werken dat ze het enorm triest voor het jochie vinden. Een ander bedankt haar collega-hulpverleners: "Hallo collega-hulpverleners. Als verpleegkundige in de palliatieve zorg weet ik hoe zo’n situatie of vraag je kan raken. Ik voel plaatsvervangende schaamte voor de reacties die jullie krijgen op de tweet. Dank voor dit aangrijpende inkijkje in jullie dagelijkse werk."