CD Projekt RED verklaart character customization Cyberpunk 2077

Zoals waarschijnlijk bekend is, is CD Projekt REDs aankomende RPG Cyberpunk 2077 in first-person. Maar toch heeft de game character customization waardoor je het hoofdpersonage helemaal naar wens aanpast. Waarom ze daarvoor gekozen hebben, legt quest designer Patrick Mills uit in een interview met Official Xbox Magazine.

In first-person games zie je de wereld door de ogen van het personage dat je bestuurt. Hierdoor zie je vaak niet meer dan de handen van het personage, wat het toevoegen van een uitgebreide character customization een beetje vreemd maakt. CD Projekt RED heeft hiervoor gekozen omdat Cyberpunk 2077 echt jouw verhaal moet worden.

"Het is een RPG," aldus Mills. "Het is een RPG nog voor het een shooter is. En het gaat om het maken van het personage, het inleven in het personage, het leven in deze wereld en alle keuzes maken, niet alleen vanuit het personage, maar ook vanuit jezelf. In The Witcher heb je Geralt, en Geralt had een geschiedenis. Hij heeft decennia aan boeken, games, comics en zelfs televisieseries, en het ging erom hem door zijn verhaal te leiden. Maar in Cyberpunk 2077 willen we dat het jouw verhaal is. Het first-person perspectief is de enige juiste manier om dat te bewerkstelligen."

Cyberpunk 2077 verschijnt op pc, Xbox One en PlayStation 4.

cyberpunk 2077