EA staat open voor cross-platform multiplayer

EA heeft onthuld dat ze open staan voor cross-platform multiplayer voor hun toekomstige titels. "We kijken naar een aantal grote franchises en hoe we cross-platform kunnen aanbieden op eenzelfde manier als Fortnite dat doet," aldus EA’s vice-president van Investor Relations Chris Everden.

EA kijkt dan vooral naar titels die een grote en diverse spelersgroep hebben. "De mogelijkheid om PC met mobiel, of mobiel met console te verbinden brengt familie en vrienden samen. Dit gaat een belangrijk onderdeel zijn in onze toekomst. Verwacht meer hiervan van ons." Deze uitspraak deed Everden nadat hij aangaf te geloven dat "een groot deel van de game-ervaring in de cloud zal bestaan" tussen drie tot vijf jaar. Dit zou cross-platform een stuk makkelijker en vanzelfsprekender moeten maken.

Voor welke titels EA cross-platform in petto heeft, is dus nog niet bekend. Als je kijkt naar grote spelersgroepen dan zou in de toekomst FIFA of Battlefield spelen met vrienden die een andere console hebben dan jij, een van de mogelijkheden kunnen zijn.

electronic arts