Atheďstische ouders mogen kind opgraven uit gewijde grond

Op het NWS-forum van FOK! worden nog wel eens interessante berichten geplaatst. Zo ook dit keer: FOK!ker Ser_Ciappelletto kwam een opvallend bericht tegen op de site van een lokale Engelse krant en was zo vriendelijk de boel even naar het Nederlands te vertalen.

Vijfendertig jaar geleden overleed Lizzie, een tien maanden oud Engels meisje. De ouders, Beverly Wilson en haar (tegenwoordig ex-)man Michael Hugill waren er zo kapot van, dat ze het regelen van de begrafenis overlieten aan familieleden. Zonder het Wilson en Hugill te vertellen, werd het meisje in gewijde grond begraven.

Nu wilde de moeder, Beverly Wilson, regelen dat ze haar as na haar dood bij kon laten zetten in het graf van haar dochtertje. Maar toen ze ging uitzoeken of dat mogelijk zou zijn, kwam ze er pas achter dat het meisje in gewijde grond begraven is. Dit gaat in tegen het atheïsme van beide ouders.

Die hebben daarom de Anglicaanse kerk het verzoek gedaan om Lizzie op te mogen graven en te mogen herbegraven in niet-gewijde grond. Gewoonlijk worden zulke verzoeken afgewezen, maar omdat het volgens een kerkrechtbank om een oprecht misverstand ging, hebben ze het verzoek nu toegewezen.