"Je ziet direct dat Ziyech en Tadic elkaar opzoeken"

Erik ten Hag was woensdagavond tevreden na de 2-0 overwinning van Ajax op Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League.


"Het was een schitterende Europese avond. Een mooi begin van de competitie. We zijn net bij elkaar en als je dit dan op de mat kan leggen... Goede aanknopingspunten", vertelt Ten Hag in gesprek met Ziggo Sport.

Ajax hield voor het eerst sinds negen Europese wedstrijden 'de nul'. Frenkie de Jong krijgt een compliment van zijn trainer: "Vorig seizoen stond het ook als een huis, totdat Frenkie geblesseerd wegviel. Echt genieten om te zien hoe hij daar invulling aan gaf. Iedereen weet ook dat hij op het middenveld het ritme van de ploeg kan bepalen."

Aanwinsten Daley Blind en Dusan Tadic begonnen op de bank en maakten in de tweede helft hun opwachting en dat zorgde voor groot enthousiasme bij het publiek. "De sfeer in het stadion was de hele avond goed. Ik vond het prachtig hoe het publiek reageerde op Tadic en Blind, toen gebeurde er echt wat. Daar hadden we ook een beetje op ingespeeld. Je ziet direct dat Hakim Ziyech en Tadic elkaar opzoeken, dat zijn rasvoetballers en die begrijpen en vinden elkaar direct. Dat klikt."

Ten Hag wil van een luxeprobleem niet praten, nu hij zijn selectie op de geblesseerden Hassane Bandé, Kasper Dolberg, en Joël Veltman na redelijk compleet lijkt te hebben. "Het zou kunnen dat ik een luxeprobleem krijg, maar dat is alleen maar goed. Als het goed is gaan we ook heel veel wedstrijden spelen, dus we zullen iedereen nodig hebben."