VVV slaat dubbelslag met middenvelder en aanvaller

VVV-Venlo heeft zich woensdag verzekerd met de komst van twee aanwinsten: Peter van Ooijen en Martin Samuelsen.

Dankzij het samenwerkingsverband met West Ham United wordt Samuelsen voor een jaar gehuurd. De lange aanvaller kwam als vijftienjarige in de jeugdopleiding van Manchester City en maakte in 2015 de overstap naar West Ham. De Noor kwam de afgelopen seizoenen op huurbasis uit voor Peterborough United, Blackburn Rovers en Burton Albion.

"Voor mij is VVV-Venlo een club die prima past in mijn ontwikkeling", vertelt Samuelsen op de officiële website van VVV. "De Eredivisie is voor iedere jonge speler een stap in de juiste richting. Als je het in de Eredivisie goed doet, is dat goed voor je reputatie als voetballer." Manager voetbal Stan Valckx stelt: "Hij is de creatieve man die we zochten in de aanval. Absoluut een groot talent die zijn kans bij VVV-Venlo moet gaan grijpen."

Van Ooijen komt transfervrij over van Heracles Almelo en heeft een contract getekend voor twee seizoenen. "We hebben het ook over mijn rol gehad als middenvelder of spelend aan de rechterkant. Ik mag wel zeggen dat ik met overtuiging voor VVV-Venlo gekozen heb." Valckx: "Peter is een ervaren speler die bewezen heeft goed uit de voeten te kunnen op diverse posities. We zijn zeer tevreden met zijn komst."