Feyenoord haalt Clasie terug naar De Kuip

Feyenoord heeft komend seizoen weer beschikking over publiekslieveling Jordy Clasie. Het kind van de club wordt gehuurd van Southampton.

De 27-jarige Clasie was in Engeland op een dwaalspoor geraakt en Feyenoord was op zoek naar een vervanger voor de transfervrij vertrokken Karim el Ahmadi. Clasie wilde zelf ook maar wat graag terugkeren bij zijn oude liefde Feyenoord, dus een akkoord was zo gesloten. De middenvelder kwam als F-pupil al over de vloer bij de club en ontpopte zich bij de senioren tot sterspeler en aanvoerder in De Kuip. Hij speelde er uiteindelijk 155 duels, tot hij in 2015 de overstap waagde naar Southampton.

Daar kende hij vanwege zijn fysiek moeite om zich in de basis te knokken en afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan Club Brugge. Bij de Belgen vierde hij de landstitel, maar zelf blonk hij niet uit. In Rotterdam hoopt hij zijn oude vorm te hervinden. "Het voelt fantastisch om weer terug te zijn. Iedereen weet hoeveel deze club voor mij betekent. Ik ben Feyenoord natuurlijk altijd blijven volgen en ken nog heel veel jongens. Ik heb heel veel zin om me snel bij de selectie te voegen en kijk uit naar mijn rentree in De Kuip. In dat stadion spelen blijft toch magisch."

Technisch directeur Martin van Geel is ook blij om de zeventienvoudig international van Oranje opnieuw te verwelkomen. "Het is altijd fijn als een speler de club al door en door kent. Dit was voor ons ook nog eens een heel goed moment om Jordy via deze huurverbintenis aan de huidige selectie toe te voegen. Een win-winsituatie voor ons allebei."