Fortnite viert eerste verjaardag in patch 5.10

Epic Games heeft patch 5.10 vrijgegeven voor Fortnite. De patch wijzigt het bouwen een klein beetje, introduceert de compact SMG en brengt de Playground LTM tijdelijk terug, inclusief verbeteringen. En niet te vergeten: Fortnite Battle Royale is een jaar oud en dat moet gevierd worden.

Vanaf morgen is de Playground LTM weer beschikbaar, waarin spelers een uur de tijd hebben om te doen wat ze maar willen. Wil je werken aan een video of juist oefenen met bouwen? Alles is mogelijk. Om spelers meer vrijheid te geven, zijn ammo en wapen drops verhoogd, zijn er altijd golf carts aanwezig en is de respawn timer verlaagd naar drie seconden. Wanneer de Playground LTM weer offline gaat is nog niet bekend.

Het bouwen in Fortnite is essentieel, maar dat wil niet zeggen dat Epic het bouwen laat voor wat het is. In patch 5.10 is de starting health van hout en steen verlaagd naar 80 en is de maximale health van hout verlaagd naar 150. Metaal heeft een hogere maximum gekregen (500), maar heeft wel vijf seconden langer nodig om klaar te zijn (nu 25 seconden). Online is dit al een controversieel onderwerp. Er is een groep spelers die een 'spam-meta' niet zien zitten, terwijl andere het juist als een positieve wijziging zien.

Als laatst is er ook de verjaardag. Vanaf vandaag tot 7 augustus zijn er een aantal challenges in de game, waarmee spelers wat een nieuwe spray, emote en backbling kunnen verdienen. Ook vind je stukken taart in de map die je health en shields herstellen met 5. 

Fortnite Verjaardag