Natuurbrand is al weer geblust

Het heeft even geduurd maar het onvermijdelijke verschijnsel natuurbrand heeft nu ook Nederland aangedaan. Ter hoogte van Otterloo in Nationaal Park De Hoge Veluwe staat de heide in de fik.

Acht brandweerwagens zijn al ter plaatse om het vuur te bestrijden. De Veiligheidsregio Gelderland-Midden verwacht dat er nog wel meer brandweerwagens nodig zijn en ook bij gaan komen. De brand werd rond 12.45 uur ontdekt. Wandelaars en fietsers in het gebied moeten maken dat ze weg komen. De Harderwijkerweg bij Otterloo is afgesloten.

Volgens een woordvoerder van het park staat er vooral grasland in brand. Het park is nog wel open omdat het vuur daar nu nog ver vandaan is. Verder is het een voordeel dat er weinig wind staat.

Update 15.04 uur
De brandweer meldt dat de brand onder controle is. Er is ongeveer vier hectare natuurgebied afgefikt. De brand heeft huisgehouden aan de zuidkant van het park in een gebied dat Het dal wordt genoemd in de buurt van de Harderwijkerweg, Koningsweg en snackbar De Pitstop. Er stonden behalve heide ook meerdere bomen in brand.

De rook veroorzaakte wel veel onrust onder beheerders van bungalowparken en campings in de buurt. Er is echter geen reden tot zorg zegt de brandweer. Het vuur is uit en er staat bijna geen wind, tevens wordt de natuur rond de brand nat gehouden.