Supporters willen Cruijff eren met standbeeld

De werkgroep 'Deze man verdient een standbeeld' is een initiatief gestart om geld in te zamelen voor een standbeeld voor Johan Cruijff.

In maart 2016 overleed Cruijff er werden veel initiatieven gestart om hem te eren. Zo was er het initiatief om de naam het stadion van Ajax, de Amsterdam ArenA, te wijzigen en met ingang van het seizoen 2018/19 heeft het stadion officieel de Johan Cruijff ArenA.

De werkgroep hoopt nu ook binnen twee seizoenen op de komst van een standbeeld in de buurt van het stadion. De komende tijd worden op verschillende manieren aandacht gevraagd voor de actie. Rondom de wedstrijd tegen Sturm Graz woensdag, zal 'de aftrap' plaatsvinden. Bij een nader te bepalen thuiswedstrijd wordt een grote collecte gehouden.

"Het staat voor ons buiten kijf dat Cruijff de beste voetballer is die Ajax en Nederland ooit heeft voortgebracht. Tevens is hij een inspirator voor ons allemaal", vertelt Herjan Pullen namens de werkgroep. "Cruijff heeft Ajax, de club waar wij zo trots op zijn, wereldwijd op de kaart gezet. Deze man verdient een standbeeld."

Het is niet de eerste keer dat supporters van Ajax op eigen initiatief een standbeeld willen laten neerzetten. In 2011 werd een standbeeld voor Bob Haarms gerealiseerd.