Ajax bij winst op Sturm Graz tegen Standard Luik in derde voorronde CL

Als Ajax Sturm Graz uitschakelt in de tweede voorronde van de Champions League, dan nemen de Amsterdammers het op tegen Standard Luik. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon maandag bepaald.

Michel Preud'homme, die in het seizoen 2010/2011 werkzaam was bij FC Twente, is de nieuwe trainer van Standard Luik. De Waalse club eindigde afgelopen seizoen achter kampioen Club Brugge als tweede in de Belgische competitie.

Mocht Ajax ook Standard verslaan, dan moet de nummer twee van de eredivisie nog een ronde overleven om in het hoofdtoernooi van de Champions League te komen.

Als Ajax van Sturm Graz verliest, vervolgt de club het Europese avontuur in de derde voorronde van de Europa League. Maandagmiddag om 14.00 uur wordt voor die ronde geloot. Dan krijgen ook AZ, Feyenoord en Vitesse te horen wie in die ronde hun (mogelijke) opponent is.

Gaat Ajax ten koste van Sturm Graz verder, dan is het verzekerd van minimaal een plek in het hoofdtoernooi van de Europa League. Landskampioen PSV stroomt pas in de play-offs (vierde voorronde) van de Champions League in.