FOK! Wat een weer: hittegolf gaat beginnen

Dag luitjes.

Eerst nog even terugkomen op de buien van zaterdag, want die waren toch een stuk actiever dan dat het leek. In Drenthe viel in Alteveer zowaar 25 mm regen en in Hoogeveen 19 mm. De zwaarste bui boven de Veluwe leverde zelfs tegen de 40 mm op, maar dat was alleen zichtbaar op de cumulatieve radarbeelden. 

Gisteren bleef het overal droog. De stapelwolken konden niet meer uitgroeien tot buien. In Duitsland nog wel, daar lag een hele lijn met onweer van noordoost naar zuid. Het leek erg op een squall-line. 

Bij ons is de hittegolf dan begonnen. Vandaag wordt het rond 26 graden aan zee tot 30 in grote delen van het binnenland. Ik ben benieuwd of De Bilt dat morgen ook gaat halen. Dan zijn we echt vertrokken. Lukt het morgen niet, dan wel dinsdag t/m donderdag. Veel wind staat er niet.

Het weerbeeld is onveranderd. Flink wat zon en een paar stapelwolken. Dat is wel zo'n beetje alles wat er te zeggen valt. Dit geld ook voor de 6 tot 7 dagen daarna,  dus waar ik mijn inspiratie komende dagen vandaan moet halen?  

Fijne vakantie voor wie in eigen land op vakantie gaat / is of gewoon thuis blijft!  

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

De Skylinevan Rotterdam (Foto: Dj-Larson)
Vanaf de Euromast in Rotterdam zien we de skyline van dezelfde stad. Mooi! ( Foto: Dj-Larson)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!