Roken? Het zou verboden moeten worden

Zelfs thuis, in je eigen huis, als het aan Arnold uit Almere Haven ligt. Hij is van plan om binnenkort een landelijke actie te starten om het roken in de huiskamer, keuken, of welke plek in huis dan ook, te verbieden. Volgens de website Almere Nieuws kwam Arnold op het idee door een berichtje dat hij las in een Belgische krant.

Voortaan staat ook 'tabaksrook' op het lijstje gevaarlijke stoffen in huis. Die rook brengt immers kankerverkwekkende stoffen in de lucht, aldus het Agentschap Zorg en Gezondheid. Arnold: "Dat is een juiste beslissing die we moeten opvolgen. Roken is zo gevaarlijk en kan niet meer. Ik heb daar heel veel energie voor om een landelijke petitie op te starten om tot een verbod te komen."

De reacties uit zijn omgeving wisselen sterk volgens Arnold:"Mijn broer zegt dat ik overdrijf, mijn beste vriend geeft mij gelijk. Ik ben er echter van overrtuigd dat het gezond verstand zal overwinnen. Roken wordt ook thuis verboden." 

Wij zijn, net als de redactie van Almere Nieuws, zeer benieuwd naar jullie mening over dit maatschappelijke probleem, dat het land in twee kampen verdeelt. Moet het roken binnenshuis verboden worden of mag er gewoon binnen doorgepaft worden? 

Roken? Het zou verboden moeten worden (Foto ter illustratie ©pxhere.com)
Roken? Het zou verboden moeten worden (Foto ter illustratie ©pxhere.com)