'Everton wil clubrecord verbreken voor nieuwe spits'

Richarlison, de Braziliaan die vorig jaar bijna naar Ajax ging, wordt in de Engelse media nadrukkelijk gelinkt aan Everton.

Volgens de Daily Mail heeft de club van de nieuwe directeur Marcel Brands een transfersom voor de aanvaller over die kan oplopen tot liefst 55 miljoen euro. Daarmee zou Richarlison de duurste aankoop uit de lange clubhistorie van The Toffees worden. De Braziliaan speelt pas een jaar voor Watford.

Richarlison was in de zomer van 2017 dicht bij een overstap van Fluminense naar Ajax, maar toen Watford zich meldde, koos de 21-jarige speler voor een avontuur in de Premier League. In 41 optredens voor de Londense club schreef hij vijf doelpunten en vijf assists op zijn naam. Nu moet hij de eerste zomeraanwinst worden op Goodison Park.

In een interview met Globo Esporte liet Renato Velasco, de zaakwaarnemer van Richarlison, weten dat Watford vorig jaar simpelweg met een aantrekkelijker aanbod kwam. "Ajax bood minder. Het bod van Ajax was 10,5 miljoen euro plus 1,5 miljoen euro aan bonussen. Dat waren niet de beste voorwaarden. Maar als Watford niet was langsgekomen, zou hij daar zeker naartoe zijn gegaan."