Glory kickboksen voor het eerst live bij SBS6

Voor het eerst wordt een kickboksgala, georganiseerd door Glory Kickboxing, rechtstreeks uitgezonden door TV-zender SBS6. Gala 'Glory 55' wordt zaterdagochtend rechtstreeks vanuit New York uitgezonden en de ware liefhebbers kunnen dus al vanaf half vier in de ochtend afstemmen op de campingzender nu Talpa in plaats van Ziggo de uitzendrechten heeft bemachtigd.

De Nederlander Yousri Belgaroui zal het tijdens dat gala op gaan nemen tegen Alex Pereira om de Glory-titel in het middengewicht. Voor Belgaroui, van Tunesische achtergrond, is dit de derde maal een confrontatie met de huidig kampioen. In onderlinge gevechten staat het inmiddels gelijk.


Special over Belgaroui in zijn voorbereiding op Glory 55 (Bron: Youtube)

Eerder liet de zelfverzekerde Belgaroui weten wel te houden van het uitdelen van een psychisch plaagstootje. "Ik vind het leuk om te fucken met tegenstanders. Misschien is dat wel het Amsterdamse in mij, dat je elkaar een beetje pest en kleineert. Als je een verhaal om het gevecht kan bouwen met elkaar en laat zien dat je echt met elkaar wil matten, is er voor het publiek ook meer reden om te kijken. Dat kan ook echt zijn. Muhammad Ali heeft het erin gebracht en direct ook de grenzen gesteld in mijn ogen. Ongeschreven regels. Zoals hij het deed moet het wel kunnen", aldus de lichtzwaargewicht tegen een verslaggever van Vice Sports.

De aanloop naar dit titelgevecht was enigszins saai, maar dat lag niet aan Belgaroui. "Hij praat niet eens Engels, dus we zijn snel uitgesproken. Ik ben ook niet zo goed in gebarentaal, dus dat wordt alleen een beetje boos kijken."

Kickboksgala Glory 55 wordt vrijdag 20 juli, plaatselijke tijd, gehouden in het Hulu Theatre van Madison Square Garden te New York. Het gala is live te volgen via TV-zender SBS6 of de internetstream via veronicatv.nl. Zaterdagavond 21 juli wordt het gala herhaald op TV-zender Veronica en de uitzending start dan rond de klok van elf uur. De prelims en Super Fight Series kunnen gevolgd worden via betaalde stream service UFC.TV.

Volledig programma:

GLORY 55 New York
Alex Pereira vs. Yousri Belgaroui
Kevin Vannostrand vs. Petchpanomrung Kiatmookao
unior Tafa vs. Anthony McDonald
Elvis Gashi vs. Nick Chasteen
Victor Pinto vs. Nate Richardson

GLORY 55 Super Fight Series
Cedric Doumbe vs. Alan Scheinson
Tiffany Van Soest vs. Sofia Olofsson
Itay Gershon vs. Trevor Ragin
Asa Ten Pow vs. Justin Greskiewicz
Chris Lukusa vs. PJ Sweda
Joe Taylor vs. Jacob Rodriguez

GLORY 55 Prelims
Ahmad Ibrahim vs. Jonathan Di Bella
Zarrukh Adashev vs. Geoffrey Then
John Pina vs. Brandon Cuttino
Jennie Nedell vs. Chavella Lee
Avaz Achilov vs. Malik Blake
Omar Ahmed vs. Niko Tsigaris