Zoet laat interesse links liggen en verlengt contract

Jeroen Zoet heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij PSV. De doelman blijft tot 2021 verbonden aan de Eindhovenaren.

De 27-jarige doelman werd in verband gebracht met AS Roma, dat hem gezien zou hebben als opvolger van Alisson Becker, en ook SSC Napoli zou geïnteresseerd zijn geweest. 

"Ik heb in de voorbije weken alle opties goed bestudeerd en geconcludeerd dat PSV mij het beste voorstel heeft gedaan",vertelt Zoet op de officiële clubwebsite van PSV. "Het totaalplaatje is voor mij altijd leidend. Ik heb ontzettend veel zin om op jacht te gaan naar mijn vierde landstitel, de 25e van PSV."

De elfvoudig international erkent dat er interesse was. "En daar heb ik goed naar gekeken. Ik denk dat dit niet vreemd is als je ergens vijf jaar basisspeler bent. PSV is echter altijd in beeld gebleven. Tijdens het trainingskamp heb ik goed na kunnen denken. Daarnaast heb ik enkele goede gesprekken met de nieuwe trainer en John de Jong gehad. Vervolgens heb ik met veel vertrouwen voor PSV gekozen."

Zoet sloot zich in 2006 aan bij de jeugdopleiding van 2006 en maakt van 2008 deel uit van de eerste selectie. Sinds 2013 is hij eerste doelman en hij speelde tot dusver 158 competitiewedstrijden voor de Eindhovenaren. "Geweldig nieuws", reageert trainer Mark van Bommel. "Jeroen is een uitstekende doelman, iemand die precies weet wat nodig is om prijzen te winnen. Hem behouden voor PSV was een belangrijk doel deze zomer."