Ajax komt ook tegen Engelse derdeklasser tekort

Ajax slaagde er donderdagmiddag niet in om Wolverhampton Wanderers te verslaan (1-1) en 's avonds volgde zelfs een nederlaag tegen Walsall.

Tegen de nummer negentien van vorig seizoen in de League One, het derde niveau van Engeland, verscheen Ajax met onder meer Siem de Jong en Kasper Dolberg aan de aftrap. De Jong was na een minuut of tien dicht bij de openingstreffer met een uitstekende vrije trap. Ajax had pech dat de bal de kruising raakte.

Na bijna een halfuur spelen was het aan de andere kant wel raak toen Andy Cook met een kopbal Kostas Lamprou verschalkte. Ajax ging vervolgens tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker en na de pauze paste coach Erik ten Hag een aantal wissels toe. Dani de Wit verving De Jong en later kwamen Kai Sierhuis en Victor Jensen in het veld voor Zakaria Labyad en Sven Botman.

Ondanks die wissels kwam Ajax niet langszij en verdubbelde Walsall zelfs de voorsprong. Cook maakte via de binnenkant van de paal in de korte hoek zijn tweede goal van de avond. Via Jurgen Ekkelenkamp deden de Amsterdammers bijna iets terug, maar ook hij raakte de lat. Het bleef daardoor bij 2-0.

Ajax sluit de voorbereiding af zonder oefenzege tegen een profclub. Donderdagmiddag werd er dus gelijkgespeeld tegen Wolverhampton Wanderers, terwijl eerder Preußen Münster, FC Nordsjælland en Anderlecht te sterk waren. Het duel met Walsall was de laatste oefenpot in de aanloop naar de Champions League-voorronde tegen Sturm Graz, komende woensdag (thuis) en 1 augustus (uit).