Waterpolodames hebben ook met Frankrijk geen moeite

De Nederlandse waterpolosters hebben hun derde ruime zege van het EK Waterpolo binnen. Frankrijk was geen partij voor Nederland: de Oranjedames wonnen met 20-4, waarmee ze voor de derde maal dit toernooi de twintig doelpunten behaalden.

Nederland ging meteen sterk van start en had na de eerste periode al een 6-0 voorsprong. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Israel behield het team de gretigheid ditmaal de hele wedstrijd en kon het team van Arno Havenga met tevredenheid terugkijken. 

"Tegen Israël zakten we de tweede helft wat in. Dat wilden we nu voorkomen," vertelde Havenga na afloop. "Het is belangrijk dat we in het goede ritme doorgaan, helemaal met de wedstrijd tegen Griekenland voor de boeg. Natuurlijk is het ook goed voor het doelsaldo, maar dat hebben we niet helemaal zelf in de hand omdat Italië nog tegen Frankrijk moet. We kunnen in ieder geval positief op deze wedstrijd terugkijken, dat is het belangrijkste. Nu dit snel afsluiten en de puntjes op de i zetten in de voorbereiding richting Griekenland."

De laatste poulewedstrijd speelt Nederland zaterdagavond om 20:30 tegen Griekenland, een belangrijke wedstrijd om de groepswinst. Bij winst zal Nederland groepswinnaar zijn en worden de drie sterke landen uit poule B ontlopen. Bij verlies is Griekenland groepswinnaar en Nederland afhankelijk van het doelsaldo van Italië tweede of zelfs derde worden.

Morgen om 14:00 spelen de heren tegen Turkije, een op papier mindere ploeg. Bij winst is Nederland door naar de play-offs voor de kwartfinale.