Kluivert noemt Totti als voorbeeld: ''Hij is een legende''

Bij zijn officiële presentatie bij AS Roma heeft Justin Kluivert zijn wensen uitgesproken bij de club: “Ik kan en moet veel beter worden.“

De negentienjarige aanvaller maakte deze zomer voor ruim zeventien miljoen euro de stap van Ajax naar AS Roma en kwam afgelopen zaterdag voor het eerst in actie met zijn nieuwe ploeg toen vierdeklasser Latina met 0-9 werd verslagen. Assists of goals maakte hij nog niet, maar het debuut smaakte duidelijk naar meer bij de enkelvoudig international.

Kluivert is zelf ook opgetogen met zijn transfer: “Ik wil laten zien wat ik kan. Ik weet dat ik hier op ieder vlak beter kan worden, ik ben nog steeds erg jong. Ik weet dat het in verdedigend opzicht beter kan. Ik wil mijn waarde bewijzen en ik wil het beter doen dan ik in Nederland heb gedaan. Ik kan en moet nog veel beter. Ik kan ook niet wachten op de start van het seizoen, met de spelers die we hebben kunnen we mooie dingen bereiken”, sprak hij donderdag middag bij zijn presentatie aan het publiek.

Daar gaf hij ook zijn doel voor de lange termijn prijs. Hij sprak voor zijn transfer met vader Patrick Kluivert, die in het verleden een seizoen voor AC Milan speelde, en noemt Francesco Totti zijn grote voorbeeld bij zijn nieuwe werkgever. “Hij is een legende en een voorbeeld voor iedereen die bij AS Roma speelt. Ik hoop ooit, net als hij, door iedereen te worden gerespecteerd.”

Technisch directeur Monchi toonde zich ook uiterst tevreden met de komst van Kluivert, die hij een belangrijke aankoop noemt. ”We hebben een goede speler gekocht voor het heden en een erg goede speler voor de toekomst, iedereen weet dat hij enorme kwaliteiten heeft. Ik ben ervan overtuigd dat hij in de toekomst een belangrijke speler zal worden voor ons”, sprak de Spanjaard het verzamelde journaille toe. “Het was ontzettend lastig om Justin te halen, omdat iedereen hem wilde hebben. Onze eerste ontmoeting gaf de doorslag. Daarin hebben we hem laten zien dat AS Roma de perfecte volgende stap is.”