Guerrilla Games wil korter ontwikkelproces

Guerrilla Games, de Nederlandse ontwikkelaar bekend van de Killzone-games en Horizon Zero Dawn, wil de ontwikkeltijd van hun games verkorten. Hiervoor zijn ze flink aan het uitbreiden en genoodzaakt te verhuizen. Het oude Telegraaf-gebouw in Amsterdam wordt de nieuwe uitvalsbasis van de ontwikkelaar.

"Aan Horizon hebben we 6,5 jaar gewerkt, dat is uitzonderlijk. We willen eens in de twee, drie jaar games uitbrengen, zowel nieuwe titels als games op basis van bestaande titels," vertelt topman Hermen Hulst in een interview met Het Parool.

Om dat te bewerkstelligen zijn er meer medewerkers aangetrokken. En dat vraagt om meer werkruimte. "Na Horizon Zero Dawn ontwikkelen we ons versneld. De beste talenten komen nu naar ons toe. Alleen afgelopen maand hebben we al negen nieuwe mensen aangenomen. Maar we hadden ook meer ruimte nodig voor onze geluids- en motion tracking studio's."

Het oog is gevallen op het Telegraafcomplex tussen Kalverstraat en Nieuwezijds, waarvan Guerrilla vanaf begin volgend jaar de vijf kantoorverdiepingen gaat huren. Dit komt neer op een totaal van 7300 vierkante meter. Momenteel wordt dit pand nog verbouwd door eigenaar Kroonenberg Groep. "Dit wordt de uitvalsbasis voor Guerrilla. We gaan het helemaal naar onze hand zetten. Ik hoef me zeker de komende tien jaar geen zorgen meer te maken over onze huisvesting. Het idee is dat we hier nooit meer uit gaan." Guerrilla is momenteel nog gevestigd op de eerste verdieping van The Bank aan het Rembrandtplein. Wat daarmee gaat gebeuren is nog niet bekend.

Guerrilla