'Extern Fallout-project onwaarschijnlijk'

Voor veel fans Fallout: New Vegas de beste moderne Fallout. In tegenstelling tot 3, 4 en 76 werd deze game ontwikkeld door Obsidian en niet door Bethesda zelf. Zo'n samenwerking gaat niet snel weer gebeuren, aldus Todd Howard.

In een interview met The Guardian geeft Howard hier een simpele reden voor: Bethesda is als bedrijf sterk gegroeid de laatste jaren en houdt daardoor de projecten liever intern. Dit zien we in de ambities van het bedrijf, waar momenteel gewerkt wordt aan Fallout 76, Starfield en Elder Scrolls VI. Howard sluit een nieuwe samenwerking niet compleet uit, maar ziet het niet snel meer gebeuren.

Ook remasters van oudere games, zoals de eerste Fallout of Morrowind ziet Howard niet zitten. Hij heeft een voorkeur om games te spelen in hun oorspronkelijke vorm, wat op pc en met backwards compatibility steeds makkelijker wordt gemaakt voor spelers. Skyrim was hierbij een uitzondering, omdat de stap tussen de oorspronkelijke release en de HD-remaster niet zo groot was.

De eerstvolgende Fallout is Fallout 76, dat zich voor het eerst focust op een multiplayer-ervaring. Deze game op 14 november voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.