Ten Hag tevreden: "Qua kwaliteit, maar ook in de breedte"

Erik ten Hag is tevreden met de selectie van Ajax. De Amsterdammers gaven deze zomer miljoenen uit om zich te versterken.

"Qua kwaliteit, maar ook in de breedte", vertelt Ten Hag in gesprek met De Telegraaf. "Daar hebben we hard aan gewerkt. Het is een mooi resultaat, maar nu moeten we gaan kneden."

Ajax versterkte zich voor 11.4 miljoen euro met Dusan Tadic en Daley Blind kwam voor zestien miljoen euro over van Manchester United. "Je kunt niet in woorden omvatten wat dit voor jonge jongens als Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Kasper Dolberg inhoudt. Je wordt een betere speler als je tegen en mét de beste jongens speelt."

Ten Hag wil echter niet stellen dat Ajax de nummer één titelkandidaat is. "Feyenoord en PSV slapen niet. Die zullen ook zorgen dat ze een heel goede selectie hebben staan. Bij Ajax is de titel elk jaar het doel. Of dit de beste selectie in twintig jaar is? Dat weet ik niet. Dat is nogal een stelling. Maar de directie, rvc en scouting hebben een goede selectie neergezet."