Klopp: 'Oxlade-Chamberlain mist waarschijnlijk het hele seizoen'

Alex Oxlade-Chamberlain zal waarschijnlijk het hele aankomende seizoen van Liverpool moeten missen. Hij liep op 24 april een zware kruisbandblessure op tijdens de halve finale van de Champions League tegen AS Roma. Daardoor miste de 24-jarige middenvelder van Liverpool de finale van de Champions League en het WK met Engeland.

Dit nieuws maakte Liverpool-coach Jürgen Klopp woensdag bekend op de clubwebsite van Liverpool. "Het voelt nu pas goed om te vertellen hoe zwaar zijn blessure echt is. Eigenlijk was dit direct nadat hij zijn blessure opliep wel bekend, maar toen hij geopereerd was (op de dag van de return bij AS Roma, red.) kregen we die bevestiging. Alex wilde echter niet dat we dat nieuws direct naar buiten zouden brengen, omdat hij zijn teamgenoten en de supporters niet van hun roze wolk wilden halen na het bereiken van de Champions League-finale," zegt Klopp. "Het is typerend voor Ox dat hij zo denkt. Hij is een jongen met een groot hart."

Ieder duel dat The Ox wel zal spelen zou heel mooi zijn meegenomen. "Zijn seizoen zal in het teken staan van revalideren en sterker worden. Er is geen verandering of tegenslag geweest, het is precies het schema dat we hadden verwacht en gepland. De nieuwe informatie is alleen dat we nu meer informatie openbaar maken. Als we Alex dit seizoen weer in actie zien tijdens wedstrijden dan is dat een enorme bonus, zowel voor hem als voor de club."

De 32-voudig international van Engeland maakte op 31 augustus 2017 voor 38 miljoen euro de overstap van Arsenal naar Liverpool, waar hij vorig seizoen goed was voor vijf goals en acht assists in 42 wedstrijden.