FC Twente 'trots' op steun: "Geduld is beloond"

FC Twente kan voorlopig verder omdat de club financiële steun krijgt van de gemeente Enschede. Directeur Erik Velderman is zeer positief.

Volgens de Tukkers is er nu een stabiele finaniële basis die nodig is om binnen twee jaar terug te keren in de Eredivisie, zo schrijft Twente op de officiële website. "Deze steun voor FC Twente is een ongekende bundeling van krachten in onze regio en daar mag eenieder trots op zijn. Er is nog veel werk aan de winkel, maar met deze steun kunnen de technische mensen met volle kracht vooruit", vindt Velderman.

"Alles moet erop gericht zijn dat we met FC Twente zo snel mogelijk terugkeren in de Eredivisie." Velderman benadrukt dat de degradatie en de belastingclaim grote financiële consequenties hebben gehad. 'Aanpassing' van het personeel was onvermijdelijk. "FC Twente begrijpt dat het geduld van velen de afgelopen tijd op de proef is gesteld."

"Het proces waarin we met alle partijen zaten, vergde echter alle zorgvuldigheid, ook wat betreft de communicatie. Gelukkig is het geduld beloond. De steun en de loyaliteit die de club heeft mogen ontvangen, hebben we als hartverwarmend ervaren." FC Twente begint op 17 augustus aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Sparta.