Nederlandse moslims gaan bidden voor regen

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) heeft alle voorzitters en imams van Nederlandse moskeeën opgeroepen om vrijdag massaal te gaan bidden voor regen. Het is namelijk walgelijk heet en droog in Nederland en dat moet maar eens afgelopen zijn.

In Marokko is het wel vaker droog en dan wordt een dergelijk regengebed wel eens gehouden. In Nederland zou het in elk geval op deze schaal voor het eerst zijn. "Er dreigt uitzonderlijke droogte, met veel schade voor de oogst en de boeren, die het al zwaar hebben. Wij willen Allah dan ook vragen om alsnog regen te laten vallen", aldus woordvoerder Saïd Bouharrou.

Tijdens het zogeheten salat al-istisqa richten moslims zich met z'n allen tot Allah, om hem te vragen om regen. Bouharrou snapt overigens best dat veel mensen er ietwat sceptisch tegenover staan: "Maar wij zijn religieus en wij geloven er wel in. Er is veel droogte voorspeld, maar niets staat vast. We hopen vooral dat de schade mee gaat vallen."

Komende vrijdag zou het na het vrijdaggebed zo ver moeten zijn, als veel moslims in de moskee zitten. Of een regengebed helpt valt te betwijfelen - hoewel uw redacteur wel durft te garanderen dat het ná het regengebed zeker een keer gaat regenen - maar het kan in elk geval geen kwaad.