P.T.-fanproject neergehaald, maker krijgt stage aangeboden

Het is zo’n vier jaar geleden dat P.T. uitgekomen is op PlayStation 4. Kort voor ‘Playable Teaser’ was dit een ijzingwekkende demo van de hand van Hideo Kojima die een nieuwe titel in de Silent Hill-serie moest teasen. Hierbij hield het echter op, want zoals wellicht bekend werd Kojima ontslagen door Konami en het hele project afgeblazen. Een fanproject dat P.T. naar pc wilde porten is onlangs neergehaald door Konami.

Een zeventienjarige ontwikkelaar onder de pseudoniem Qimsar was druk bezig met een pc-port van P.T. Tot afgelopen week, toen hij een telefoontje kreeg van Konami dat hij zijn bezigheden moest stopzetten.

"Ik werd gebeld door iemand die werkt voor Konami," schrijft Qimsar in een blogpost. "Hij vertelde mij dat hij het vervelend vond slecht nieuws te brengen, maar dat ik mijn remake offline moest halen. Mij werd verteld dat hij en vele andere binnen Konami mijn remake hebben gezien en deze goed vonden, maar vanwege juridische redenen waar hij of niemand iets aan kon veranderen moest hij me vragen mijn werkzaamheden te staken. Ik heb aangegeven hier bereid toe te zijn en vanaf daar ging het gesprek van kwaad, naar heel erg goed."

Qimsar kreeg namelijk te horen dat zijn pc-port erg populair is onder de werknemers van Konami. Toen hij liet vallen de ambitie te hebben om later traditionele videogames te maken en niet enkel simpele smartphonegames, werd hem een stageplek aangeboden bij de ontwikkelaar. Konami kon zich daar namelijk prima in vinden. Voor de fans van P.T. die de demo graag op pc hadden gespeeld misschien een domper, maar voor Qimsar een kans die hij logischerwijs met beide handen aangegrepen heeft. Onder het mom van 'gelukkig hebben we de beelden nog', hieronder een video van de voortgang van Qimsars P.T.-port.