Jaguar ontsnapt en richt bloedbad aan in dierentuin

Jaguars zijn werkelijk fenomenaal mooie dieren, maar in de dierentuin van New Orleans ging het in het weekeinde behoorlijk fout. Valerio, een mannetjesjaguar, ontsnapte uit zijn verblijf en richtte een bloedbad aan onder de andere dieren in de Audubon Zoo.

Hoe Valerio precies kon ontsnappen is nog niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk was er iets niet goed met het dak van zijn verblijf. Wat wel duidelijk is, is dat hij een bloedbad aan heeft gericht: alpaca's Noel, Micia, Alexandria en Lil Melody werden naar het hiernamaals gebeten, net als vos Maggie Mae en Elmo de emoe.

Nog drie andere dieren raakten gewond en ook dat ging niet goed: vos Copper en alpaca Daisy konden hun zes dierentuingenoten uiteindelijk vergezellen op de eeuwige - hopelijk voor hen jaguarvrije - jachtvelden, vos Rusty volgde maandag. Vooral het verlies van Daisy was een klap: zij was plotseling de laatste nog levende alpaca van de dierentuin.

Valerio werd in maart 2015 geboren in San Diego en verhuisde in oktober vorig jaar naar Audubon. Die dierentuin omschreef hem onlangs nog als 'ongelooflijk smart' en 'een grote lieve goedzak'. Behalve als je een alpaca, vos of emoe bent, dus.