'Barcelona wil spelers ruilen voor De Jong'

Frenkie de Jong blijft de gemoederen bezighouden in de Spaanse media. De middenvelder van Ajax wordt al enige tijd aan Barcelona gelinkt.

Eerder schreef Sport al dat Barcelona binnenkort een delegatie naar Amsterdam stuurt om een transfer van De Jong te regelen en volgens Mundo Deportivo willen de Catalanen enkele eigen spelers inzetten. Marlon Santos, Munir El Haddadi en Sergi Samper zouden naar Ajax komen als de 21-jarige Ajacied naar Camp Nou verhuist.

Barça zou bereid zijn die spelers naar Ajax te laten gaan, omdat ze zich goed kunnen aanpassen aan de speelstijl van Ajax. De Spaanse kampioen nam Marlon een jaar geleden over van Fluminense en afgelopen seizoen werd de 22-jarige verdediger verhuurd aan Nice. El Haddadi en Samper brachten het seizoen door bij respectievelijk Deportivo Alavés en Las Palmas.

Ondertussen richt Frenkie de Jong zich voorlopig alleen op Ajax. Na de oefenpot tegen Anderlecht zei hij vrijdag dat hij verwacht dat hij blijft. "Dat kan ik niet beloven, natuurlijk. Maar zoals het er nu voorstaat wel. Ik denk dat ik dit seizoen nog wel bij Ajax blijf."