Arfa erkent: "Franse stijl is nogal lelijk"

Frankrijk kreeg tijdens het WK van veel buitenlandse fans kritiek op het spel, maar ook in het land zelf is niet iedereen onder de indruk.

Didier Deschamps en zijn spelers werden er in Rusland wereldkampioen mee, maar veel WK-liefhebbers vonden de manier van voetballen van de Fransen maar niks. Hatem Ben Arfa kan zich in die kritiek vinden. Volgens hem valt er veel meer uit de technische kwaliteiten van de spelers te halen.

"De opvolger van Deschamps moet gebruikmaken van de technische mogelijkheden van de spelers en hun 'bevrijden', zodat hun talenten een prachtige Franse voetbalidentiteit teweegbrengen, zoals de Brazilianen. Zodat we niet alleen plezier halen uit het resultaat", zegt de 15-voudig international tegen France Football.

Ben Arfa beseft dat hij zich niet populair maakt, nu het hele land de wereldtitel viert. "Ik wil niet degene zijn die de sfeer verpest, maar degene zijn die probeert om vooruit te kijken. Voor mij is het gevaarlijk om je achter de tweede ster op het shirt te verschuilen. Onze Franse stijl en de ultra-realistische identiteit zijn nogal lelijk."

"En ik wil niet dat die stijl de norm wordt in trainingscentra en bij de clubs, aangezien we vaak de gewoonte hebben om de nieuwe wereldkampioen te kopiëren." De 31-jarige Ben Arfa, die onlangs transfervrij vertrok bij Paris Saint-Germain en nu clubloos is, speelde in november 2015 zijn laatste interland.