Cosplay-kwalificatie op Campzone

De organisatie van CampZone maakt bekend dat tijdens het eerste weekend van CampZone 2018 er cosplay aanwezig is. Op zaterdag 28 en zondag 29 juli zijn er verschillende wedstrijden gepland, met onder andere een kwalificatie voor Cosplay World Masters.

Voor de mensen die de warmte niet schuwen: op zaterdag 28 juli is er een zogenaamde Walk on / Walk off wedstrijd. Hierbij worden cosplayers beoordeeld op hun kostuum en worden drie winnaars benoemd. Op zondag kunnen bezoekers eerst hun cosplay-vaardigheden op de proef stellen met Low Tech Cosplay. Dat is een wedstrijd waarbij een kostuum ontwikkeld moet worden met behulp van goedkoop restmateriaal. Tijdens de tweede wedstrijd kruipen cosplayers helemaal in de huid van hun karakter en worden ze ook beoordeeld op hun act. De uiteindelijke winnaar van deze wedstrijd mag Nederland in 2019 vertegenwoordigen tijdens Cosplay World Masters in Portugal.

Voor mensen die dat allemaal allemaal veel te buiten vinden is er natuurlijk nog gaming, uitwisselen van bestanden en bier. CampZone vindt 27 juli tot en met 6 augustus plaats in Kronenberg, bij Venlo. Bezoekers nemen hun eigen pc of gameconsole en tent mee en kunnen elf dagen lang van alles dat met gaming te maken heeft gaan doen. Naast gamecompetities zijn er allerlei activiteiten zoals een cosplay-competitie, kampvuren, barbecues, bingo en verschillende teamsport-competities. CampZone trekt jaarlijks duizenden bezoekers en vindt dit jaar voor de 18e keer plaats.

Ticketprijzen varieren van € 299,- voor de hele periode tot aan € 95,- voor een weekend of € 55,- voor een dag.