PSV hoopt op jawoord van Zoet

PSV hoopt snel van Jeroen Zoet te horen of hij zijn huidige contract, dat volgend jaar afloopt, bij de landskampioen met een jaar wil verlengen.

Eerder deze zomer tekende Luuk de Jong al voor een jaar bij en Zoet kan dus de volgende worden. "Wij zeggen tegen belangrijke spelers altijd: als de goede club niet langskomt, dan houden we je graag", vertelt algemeen directeur Toon Gerbrands aan De Telegraaf.

Zoet werd onlangs aan een aantal grote clubs gelinkt, maar van een transfer kwam het nog niet. Dat PSV komend seizoen sowieso Europa League speelt en misschien zelfs wel Champions League, geeft de club wat financiële ruimte. Gerbrands: "We weten nu zeker dat Luuk nog een jaar bij ons speelt. Een verbintenis op die manier openbreken vormt voor ons geen financieel risico. Er is nu een stabiele situatie, iedereen weet waar onze grens ligt."

"De volgende fase is dat we over een paar jaar een potje van dertig of veertig miljoen hebben, zodat we een speler kunnen halen zonder dat we dat hoeven te compenseren met een uitgaande transfer." PSV begint op 4 augustus aan het nieuwe seizoen tegen Feyenoord, om de Johan Cruijff Schaal, en een week later is de competitiestart tegen FC Utrecht (thuis).