Van Bommel: "Ik houd geen rekening met een vertrek van Lozano"

Mark van Bommel gaat er niet vanuit dat Hirving Lozano deze zomer nog vertrekt bij PSV. Verschillende grote clubs zouden de Mexicaan volgen.

"Ik houd geen rekening met een vertrek van Lozano", vertelt Van Bommel in gesprek met De Telegraaf. "Wij willen hem niet kwijt. Of we nee kunnen zeggen tegen een bod van veertig of vijftig miljoen euro? Ja, dat zou kunnen."

PSV dreigt Santiago Arias mogelijk nog wel kwijt te raken, maar wil de rest van de selectie intact houden. "Wij willen de Champions League in en gaan daar alles aan doen", citeert het Algemeen Dagblad Van Bommel. "Daarnaast zijn we geen club van 'we verkopen maar en kopen wel een ander terug'. Nee. Er moet namelijk wel altijd een goede vervanger beschikbaar zijn. We hebben niet voor niets Luuk de Jong willen behouden en daar zijn we ook in geslaagd."

De spits is in de ogen van de trainer 'een voorbeeldprof'. "Ik denk dat hij goed bij mijn idee van voetballen past. Luuk is een uithangbord voor de club en een heel belangrijke schakel voor ons. Bijna een garantie voor goals en hij doet er alles voor. Kijkend naar het elftal, is hij complementair aan andere spelers. Je kunt bij wijze van spreken een speler hebben die 28.000 keer de bal kan hooghouden, maar het is belangrijker dat je een bal functioneel kunt aannemen en doorspelen."