Voorbereiding Twente is fiasco: "We hebben maar twaalf spelers"

FC Twente probeert zich voor te bereiden op het seizoen in de Eerste Divisie, maar volgens coach Marino Pusic is dat erg lastig.

"We zijn nu drie weken onderweg, over een maand begint de competitie al, maar we hebben het nog niet eens over een doelstelling kunnen hebben. We hebben eigenlijk maar twaalf selectiespelers", vertelt Pusic in TC Tubantia. De krant noemt de voorbereiding van de Tukkers 'een groot fiasco'.

Pusic heeft zoiets naar eigen zeggen in topsport nooit eerder meegemaakt. "Ik ben van nature een optimistisch mens en als we met deze groep de competitie in gaan, zal ik altijd voor de overwinning gaan. Maar we moeten realistisch zijn." Volgens Tubantia zorgt de moeilijke situatie voor wrijving binnen de club en is er irritatie over het feit dat beslissingen telkens worden uitgesteld.

FC Twente begint de competitie op 17 augustus tegen mede-degradant Sparta. Pusic: "Als je ons nu afzet tegenover die club, dan lopen we enorm achter de feiten aan. Er is al ontzettend veel tijd verloren gegaan. We hebben kwalitatieve impulsen nodig", aldus de hoofdcoach. "Maar wat als de nieuwe spelers er eenmaal zijn? Hoe krijg je ze binnen? Hebben ze doorgetraind of niet? En dan hebben we het nog niet eens over het ontwikkelen van het team."

"Onze huidige staat past niet bij de status van een grote club als FC Twente. Sterker nog, we hebben niet eens een status op dit moment. We moeten met Twente competitief zijn, onderling, maar ook in de competitie. Maar daar heb je wel materiaal voor nodig."