Rainbow Six Siege bant racistische en seksistische spelers

In Rainbow Six Siege is competitie net zo belangrijk als het samenwerken met je teamgenoten. Voor dat laatste is respectvolle communicatie essentieel volgens Ubisoft. Sinds een paar dagen krijgen spelers die racistische of seksistische opmerkingen maken dan ook per direct een ban.

Hoe dit precies in zijn werk gaat laat Reddit-user EMU4 zien in onderstaande video. Door simpelweg in chat de vraag te stellen "Will I get banned if I type fag?" wordt hij inderdaad een paar seconden later uit de match gegooid met een tijdelijke ban. Waar je eerder een speler moest aangeven voor grof taalgebruik, gebeurt het bannen nu volledig automatisch. En het filter lijkt nog wat te strak afgesteld.

Hoewel veel mensen blij zijn met deze ontwikkeling, zijn er net zoveel spelers die er niet gelukkig mee zijn. Zo geeft iemand op Twitter aan niet meer het woord “nigga” te kunnen gebruiken, terwijl hij een Afro-Amerikaan is die uitsltuitend met zijn Afro-Amerikaanse vrienden speelt. Daarnaast heeft een andere speler een permanente ban opgelopen door naïef de vraag “What's the British term for a cigarette?” te beantwoorden (antwoord: fag). In de meeste gevallen blijft het echter bij een tijdelijke ban. Een goede ontwikkeling, of draaft Ubisoft nu wel erg door?