Shaqiri houdt aan WK transfer naar Liverpool over

Xherdan Shaqiri is de nieuwste aankoop van Liverpool. De Engelse grootmacht neemt de Zwitser over van Stoke City.

Shaqiri degradeerde vorig seizoen met Stoke City uit de Premier League en zeker na zijn uitstekende WK leek het onwaarschijnlijk dat hij komend jaar op het tweede niveau van Engeland zou voetballen. Liverpool meldt via de officiële kanalen dat de 26-jarige middenvelder een meerjarig contract heeft gekregen. The Reds betalen naar verluidt vijftien miljoen euro voor hem.

Na Naby Keita en Fabinho is Shaqiri de derde grote aanwinst voor Liverpool deze zomer. De kleine dribbelaar maakte met Zwitserland indruk op het WK, waar hij het winnende doelpunt maakte in de beladen groepswedstrijd tegen Servië (2-1). In de achtste finales werden de Zwitsers uitgeschakeld door Zweden.

"Dit is een gigantische club met een grote geschiedenis, grote spelers en een fantastische trainer", vertelt Shaqiri over zijn transfer. "Een paar jaar geleden wilde ik hier al naartoe komen, maar toen lukte het niet. Ik ben erg blij dat ik hier nu eindelijk ben", aldus de international die eerder ook voor FC Basel, Bayern München en Internazionale speelde.