Professioneel kickbokser is vechtersbaas

Professoneel kickbokser Mohammed Jaraya weet ze inmiddels ook buiten de kickboksring goed te raken. De nog slechts 21-jarige Marokkaanse Nederlander, die zichzelf graag met Badr Hari vergelijkt, is al een aardig eind op weg om het aantal incidenten gepleegd door draaideur crimineel Hari te evenaren. Inmiddels wint Jaraya meer potjes buiten dan binnen de ring.

Pikant is wel dat Jaraya maandag in de rechtbank van Den Bosch moet verschijnen voor twee zaken van mishandeling. Eén van de aanklachten is het meedoen aan een massaal groepsgevecht in nota bene een rechtbank, nadat iemand vanuit het publiek een moordverdachte aanviel. Het moordslachtoffer was een vriend van Jaraya en hij mag voor deze geïmproviseerde amateurpartij terechtstaan, samen met nog vijf mannen.

De andere aanklacht die maandag wordt behandeld is verdenking van meerdere zware mishandelingen tijdens een Oud en Nieuwfeest in Den Bosch. De man die van zijn werk zijn hobby heeft gemaakt kan dus direct door van de ene rechtzaal naar de andere.

Het grote talent is een opkomende ster bij kickboksorganisatie Glory, maar zakt nu gigantisch door het ijs. Glory wist evenwel wie ze in huis haalden, want Jaraya is in een nabij verleden geschorst geweest vanwege het slaan van een jurylid na een verloren wedstrijd. Jaraya kreeg toen een fopstraf, werd in Nederland geschorst en werd in de tussentijd snel opgepikt door Glory, onder voorbehoud dat hij zijn leven zou beteren. 

Tevergeefs dus.

Glory was niet bereikbaar voor enig commentaar over verder te nemen stappen. Jaraya zou op 29 september vechten in de Johan Cruijff Arena tijdens kickboksgala Glory 59, hetzelfde gala waar ook Rico Verhoeven een potje gaat matten, maar die partij zou met een mogelijke veroordeling in gevaar kunnen komen.