Dominee verkoopt toch geen 'gouden hemeltickets'

Een Amerikaanse dominee en zijn vrouw zijn in Zimbabwe gearresteerd. Dominee Tito Wats zocht een extra zakcentje en die vond hij in de gelovige gemeenschap: de beste man verkocht tickets voor de hemel en die waren ook nog eens gemaakt van puur goud.

"Het boeit me niet wat mensen of de politie over mij zeggen. Ik word vervolgd wegens het uitvoeren van het werk van God", aldus Wats. Hij vertelde duizenden mensen dat niemand minder dan Jezus himself aan hem verscheen, waarbij de Zoon van God hem hemeltickets gaf.

"Jezus Christus verscheen bij mij en gaf me tickets gemaakt van puur goud. Die moest ik verkopen aan mensen die gered wilden worden", zei de dominee, die zijn hemelkaartjes vooral aan zondaren verkocht - niet gek, want dat zijn we immers allemaal eigenlijk wel.

Veel mensen zijn boos over de arrestatie van 'hun' dominee. Zij zeggen dat ze zelf de keuze gemaakt hebben om de zogenaamde kaartjes voor God's Koninkrijk met hun eigen verdiende centen te kopen.

Update 16.38 uur
Helaas is uw redacteur keihard voor een al langer circulerende hoax gevallen. Het blijkt te mooi om waar te zijn: niemand bood gouden hemeltickets aan, de creditcard kan weer terug de portemonnee in en we zullen ons gewoon moeten gedragen om niet eeuwig te branden.