Bruidsfotograaf slaat bruidegom 15-jarig meisje in elkaar

In de oostelijke Turkse provincie Malatya is bruidsfotograaf Onur Albayrak uitgegroeid tot een held, in elk geval op onder meer de lokale social media. Albayrak werd door een man ingehuurd om diens bruiloft vast te leggen, maar dat ging uiteindelijk niet door.

Volgens lokale media arriveerde Albayrak op de bruiloft in een natuurpark, waar het hem opviel dat de bruid een wel erg jong uiterlijk had. De fotograaf vroeg naar de leeftijd van de niet al te gelukkig ogende jongedame, die vijftien jaren jong bleek te zijn.

"Een kindbruid betekent kindermishandeling en geen enkele kracht in de wereld kan mij een kind als bruid laten fotograferen", aldus Albayrak, die zijn woede niet onder controle hield: de fotograaf en de bruidegom raakten met elkaar in gevecht, waarbij Albayrak de neus van de man brak.

"De bruidegom was twee weken eerder naar mijn studio gekomen, alleen. De bruid zag ik op de bruiloft pas voor het eerst. Ze is nog maar een kind en ik voelde haar angst, want ze stond helemaal te trillen", voegde Albayrak er nog aan toe.

Kinderbruiloften zijn een groeiend probleem in Turkije. Volgens de Turkse wet moeten beide partners minstens achttien jaar zijn om te trouwen, terwijl een rechter in uitzonderlijke gevallen bij zeventien jaar toestemming mag geven. Jonger dan dat is in Turkije in geen geval legaal.