Van Ginkel acht maanden uitgeschakeld na knieoperatie

Marco van Ginkel is dinsdag met succes geopereerd aan zijn knie. Zijn club Chelsea meldt dat hij zo'n acht maanden moet herstellen van de ingreep.

De Oranje-international had al langer last van zijn kniegewricht en moest beslissen of hij met spuiten door zou blijven spelen of onder het mes zou gaan. Dat laatste bleek na overleg met de medische staf van Chelsea de beste optie en inmiddels is zijn operatie achter de rug. Zijn herstelperiode gaat tot minimaal volgend jaar maart duren.

Van Ginkel kampt al jaren met knieklachten en aan het einde van vorig seizoen speelden deze klachten opnieuw op toen hij als huurspeler en aanvoerder van PSV in actie kwam in de Eredivisie. In de slotfase van het afgelopen seizoen moest hij hierdoor al verstek laten gaan. Ook de interlands van Oranje tegen Slowakije en Italië liet hij in mei al aan zich voorbij gaan. Het was al bekend dat hij geruime tijd niet inzetbaar zou zijn en daarom besloot PSV om hem niet voor een vierde keer te huren.

Van Ginkel werd onlangs nog in verband gebracht met een overstap naar Fenerbahçe, maar na zijn operatie zal de middenvelder een transfer voorlopig uit zijn hoofd moeten zetten. Zijn contract op Stamford Bridge loopt door tot medio 2020. Hij mag zich al sinds 2013 speler van the Blues noemen, maar wist het vooralsnog niet te maken in het shirt van Chelsea. Hij werd de afgelopen jaren uitgeleend aan AC Milan, Stoke City en tot drie keer toe aan PSV.