'Stekelenburg kan terug naar Ligue 1'

Maarten Stekelenburg wordt gelinkt aan het Franse Lille. De 35-jarige keeper was in het seizoen 2014/15 ook in Ligue 1 actief.

Stekelenburg werd toen door AS Monaco gehuurd van Fulham, waarmee de routinier was gedegradeerd uit de Premier League. Via een tweede huurperiode, bij Southampton, kwam de oud-Ajacied in 2016 bij zijn huidige club Everton terecht. Volgens France Football is hij nu in beeld bij Lille.

Luis Campos, de technisch directeur van Lille, wil graag opnieuw met Stekelenburg samenwerken. Hij was immers bij Monaco werkzaam toen de keeper daar een jaartje onder de lat stond. Ondanks dat hij slechts acht duels speelde voor de Monegasken, heeft de routinier daar blijkbaar toch een goede indruk achtergelaten.

Maarten Stekelenburg was afgelopen seizoen tweede keeper bij Everton achter Engels international Jordan Pickford. Zijn contract op Goodison Park verloopt over een jaar. De Steek debuteerde in augustus 2002 in het profvoetbal bij Ajax, waar hij tot 2011 onder contract stond. Via twee jaar AS Roma kwam de ervaren sluitpost vervolgens in Engeland terecht.