Torres vervolgt loopbaan in Japanse J1 League

Fernando Torres vervolgt zijn loopbaan bij Sagan Tosu in de Japanse J1League. De spits was transfervrij na zijn vertrek bij Atlético Madrid.

Torres was sinds het begin van de maand in onderhandeling met Sagan Tosu, waar de geruchten gingen dat de gesprekken op niets uit zouden lopen. Een doorbraak in de onderhandelingen hebben voor een akkoord gezorgd en de 34-jarige Spanjaard verhuist nu naar Japan.

De club staat momenteel zeventiende op het hoogste Japanse niveau, slechts één plek boven de hekkensluiter. De ploeg won slechts drie van hun vijftien wedstrijden dit seizoen. Victor Ibarbo is de bekendste speler in de selectie van Sagan Tosu. De Colombiaanse aanvaller kwam in maart over van Cagliari.

Torres was tien keer trefzeker in zijn laatste seizoen voor Atlético en scoorde tweemaal tegen Eibar in zijn laatste wedstrijd ooit in LaLiga. De spits won de Europa League met Atlético afgelopen seizoen en won met Chelsea ook de Europa League en veroverderde ook de FA Cup en Champions League.

De 34-jarige aanvaller kwam tot 110 interlands voor Spanje en werd in 2008 en 2012 Europees kampioen en veroverde in 2010 de Wereldbeker.