Cristiano Ronaldo verruilt Real Madrid voor Juventus

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Cristiano Ronaldo speelt met ingang van het nieuwe seizoen voor Juventus. Na negen seizoenen komt er dus een einde aan de samenwerking tussen de Portugese aanvaller en Real Madrid.

Na afloop van de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool wakkerde Ronaldo de geruchten met een uitspraak: "Het was mooi om voor Real Madrid te spelen", liet hij destijds weten. Later kwam hij hier nog wel op terug, maar de geruchten bleven aanhouden.

Begin juni werd duidelijk dat Ronaldo echt weg wilde, waarna het bericht volgde dat de clausule in zijn contract tot twee keer toe was verlaagd. Hierdoor werd de Portugees uiteindelijk interessant voor veel Europese topclubs, waaronder Juventus. Aanvankelijk stond die clausule vast op 1 miljard euro, maar na de verlagingen werd dit 'slechts' 120 miljoen euro voor ploegen buiten Spanje. Ook Paris Saint Germain mocht niet meedingen naar de diensten van de aanvaller.

Ronaldo speelde in Madrid maar liefst 438 officiële wedstrijden en was daarin goed voor 450 doelpunten. Bovendien won hij met De Koninklijke onder meer vier keer de Champions League, twee keer de Spaanse landstitel, twee keer de Copa del Rey en drie keer het WK voor clubteams.