Kerber en Ostapenko naar halve finales Wimbledon

Tennissters Angelique Kerber en Jelena Ostapenko hebben zich dinsdagmiddag op het heilige gras van Wimbledon geplaatst voor de halve finales, waarin ze het tegen elkaar op zullen nemen. Kerber was te sterk voor de Russische Daria Kasatkina, Ostapenko maakte een einde aan de opmars van de Slowaakse Dominika Cibulkova.

Kerber, verliezend finaliste in 2016, is in Londen als elfde geplaatst. Ze nam het op tegen Kasatkina, de jonge nummer veertien van de wereld. Die had weinig kans in set één, waarna set twee wat meer gelijk op ging. Er werd vooral over en weer gebroken, maar op 6-5 was het dan toch Kerber die het, op haar zevende matchpoint in één game, af kon maken: 6-3, 7-5.

De als twaalfde geplaatste Ostapenko had Cibulkova tegenover zich, op basis van haar 33e plek op de wereldranglijst in principe geplaatst, ware het niet dat Serena Williams van de Wimbledon-organisatie een plek op de plaatsingslijst kreeg. Ostapenko brak in beide sets als eerste en leverde haar service ook twee keer weer in, maar uiteindelijk sloeg ze toch nog eens door Cibulkova's opslag heen: 7-5, 6-4.