The Boomsday Project is volgende Hearthstone-uitbreiding

De volgende uitbreiding van Hearthstone is per ongeluk bekendgemaakt. Blizzard heeft de aankondigingstrailer al geüpload op YouTube en hoewel hij nog niet publiekelijk beschikbaar is, hebben mensen hem toch weten te achterhalen.

De volgende uitbreiding heet The Boomsday Project en brengt ons naar de Netherstorm. Mechs krijgen een grotere rol in deze uitbreiding voor het eerst sinds Goblins & Gnomes. Ze krijgen zelfs een nieuw keyword: Magnetic. Magnetic laat je een minion met dit keyword aan een mech op het veld plakken. Deze minion krijgt vervolgens de stats en het effect van de mech die je eraan plakt.

Ook komen er voor het eerst Legendary Spells. De eerste daarvan is getoond voor Rogue. De spell kost vijf mana en laat je elke kaart uit je deck trekken. Ook is een Legendary Hero voor Warrior geteaset, maar nog niet getoond. Tot slot zijn er ook 'Projecten', kaarten die een efffect hebben op beide spelers, en kaarten die een extra effect krijgen als je tien mana tot je beschikking hebt.

Binnenkort wordt het mogelijk om een pre-order te plaatsen. Deze bevat 50 card packs, een willekeurige Golden Legendary van de nieuwe uitbreiding en de Mecha-Jaraxxus card back. Voor het eerst is er ook een Mega Bundel. Deze bevat 80 card packs, de Golden Legendary en de card back, maar ook een nieuwe Warlock Hero: Mecha Jaraxxus zelf.

De aankondiging vind je hieronder. Vanaf 23 juli worden er dagelijks nieuwe kaarten onthuld. De uitbreiding lanceert op 7 augustus.