Redding jongens uit Thaise grot gaat verder

Vanmorgen zijn duikers en artsen opnieuw de grot in gegaan waar nog 8 jongens en hun coach vastzitten. Aangezien ze bekend zijn met de situatie in de grot zijn het dezelfde duikers die gisteren al 4 jongens uit de grot gehaald hebben. Er zijn 24 mensen bij de operatie van vandaag betrokken en het gaat zo'n 6 uur duren voor de volgende 4 tot 6 jongens uit de grot gehaald zijn. Als alles naar wens verloopt zou dat rond 11 uur Nederlandse tijd zijn.

Intussen zijn er nieuwe flessen met zuurstof op de route geplaatst en zijn de duikers uitgerust. Waarschijnlijk blijven de jongens met de zwakste conditie nog achter in de grot. Men hoopt dat de pompen dan nog meer water uit de grot hebben gepompt zodat de weg door het water korter is.

De 4 geredde jongens zijn nog niet bij hun familie. Het ziekenhuis laat weten dat het goed met ze gaat en dat er voldoende ruimte beschikbaar is voor de rest van de groep.

Update 14:20 uur:
De redding gaat sneller dan verwacht. Volgens ooggetuigen zijn er weer 4 jongens gered uit de grot.  "Vandaag hebben ze de eerste jongen er twee uur eerder uitgehaald dan gisteren het geval was", vertelt Marieke de Vries van de NOS, die ter plaatse is. "De reddingswerkers kennen nu het parcours goed, ze weten wat de heikele punten zijn en hoe ze die jongens beter kunnen begeleiden."