Sagan: "Hoorde pas na de finish dat er een massale val was"

Peter Sagan heeft ook deze Tour de France zijn ritzege te pakken. Hij deed bovendien een gouden zaak voor de groene trui, die hij voor de zesde keer probeert te winnen.

"Hij heeft het mij lastig gemaakt Corbrelli... Colberri... euh Colbrelli", kreeg Peter Sagan de lachers weer op zijn hand na zijn zege. "Ik had een makkelijkere finale verwacht, maar het was zwaar: de hele tijd op en neer, draaien en keren. Dat is in mijn voordeel. Liever dit dan één lange, rechte weg."

"Ik dacht: vandaag kan ik beter wat later beginnen te sprinten. Ik kon profiteren dat Démare vroeger aanging, maar ik had ook het geluk dat de jump van Colbrelli er net te laat uitkwam. Dat er gevallen was, hoorde ik pas na de finish."

"Ik ben blij dat ik hier win, want mijn familie was hier vandaag aanwezig. Ik draag deze zege dan ook op aan mijn zoontje Marlon. Aan de groene trui denk ik nog niet. In de Tour is elke dag onvoorspelbaar. Ik bekijk het dag per dag." 

"Het is cool om het geel te hebben, al is het misschien maar voor een dag”, besluit Sagan. Maandag gaat de Tour de France verder met een ploegentijdrit.