Assistent-coach Hofs langer bij Vitesse

Nicky Hofs heeft een nieuw contract gekregen van Vitesse. Daar is hij sinds een jaar assistent-coach bij het eerste elftal.

Via de officiële kanalen meldt de Arnhemse club dat Hofs nu tot medio 2021 vastligt in de Gelredome. "Het is de afgelopen jaren snel gegaan", reageert de oud-prof. "Na vier jaar in de voetbalacademie trainer te zijn geweest, maak ik sinds vorig jaar deel uit van de staf van de A-selectie. Ik wil vooral heel veel leren en ervaringen op doen."

"Op termijn zou de cursus Coach Betaald Voetbal een logische stap kunnen zijn, maar op dit moment past de rol van assistent-trainer mij uitstekend", aldus Hofs, die volgens technisch directeur Marc van Hintum talent heeft voor het trainersvak. "We geven Nicky de tijd om zich te ontwikkelen en om te groeien in zijn rol. Daarnaast is met Nicky, en natuurlijk ook met Edward Sturing en Raimond van der Gouw, volop Vitesse-ervaring verankerd binnen de technische staf."

Eerder deze week verlengde Edward Sturing ook al zijn contract als assistent-coach tot medio 2021. Het elftal van de nieuwe hoofdtrainer Leonid Slutsky begint het nieuwe Eredivisie-seizoen op 12 augustus tegen FC Groningen (thuis). Eind juli en begin augustus komt Vitesse echter al in actie in de voorrondes van de Europa League.